Dålig uppdatering...

Usch vilken supersämst uppdatering det har varit! Ska bättra mig, jag lovar! Gör en ordentlig uppdatering eller flera imorn med bilder jag väntat på att ladda upp!! :D


inspiration

Bättring :)

Som ni kanske förstått gick inte helgen klockrent. Inte heller fredagen som avslutades med pizza.
Men nu stryker vi ett stort rött streck över det där tycker jag. Dagen har nämligen gått strålande.

Frukost:-
Fika: yougurt med krossat linfrö + melon, kalkonskivor med färskost, kaffe m mjölk
Lunch: Sallad med avokado och räkor, vitlöksdressing
Mellis: kalkonskivor
Middag:köttgryta + sallad
Kvällsmål: lite cashewnötter


Testade springa lite på löpbandet idag, men knät är helt fuckat GAH! Imorgon är det rugbyträning, så blir förmodligen ingen löpträning då... hur fan ska jag hinna lära mig springa en mil på 3 månader när inget funkar???

Helgen

Jaha nu är jag hemma från kryssningen... Har tillåtit mig själv att äta och dricka lite som jag velat under resan, åker inte ofta iväg på något, och när man gör det får man väl unna sig... Igår var jag dessutom på födelsedagsfest och intog en hel del alkohol och massa chips istället för middag...

Med andra ord har jag haft en riktig skithelg matmässigt ;) men nu är det söndag och jag ligger bakis i sängen, snart dags för att tvätta ett helt berg.

Kryssning

Nu åker jag iväg på kryssning! Ses på söndag!

Torsdag

Blev ingen träning idag. Hade egentligen tänkt sticka till Rålis och köra touch-rugby med tjejerna, men mitt knä är helt svullet :S Har väl påfrestat det för mycket när jag sprungit på löpband.. avvaktar med mitt tredje pass till på söndag så kan jag springa i skogen, lite mjukare där :).

Kommer inte att hinna imorgon eller lördag, åker på kryssning då. Och då tänker jag unna mig endel alkohol och en del riktigt god mat!

Dagens matintag:

Frukost: -
Fika
: Yougurt med krossade linfrön, kalkonskivor med färskost, kaffe med mjölk
Lunch: Resterna från igår
Mellanmål: Två skivor kalkon med färskost, kaffe med mjölk
Middag: Korvstroganoff, haricoverts, vitkålsallad.
Kvällsmål: Lite frukt och nötter och ramlösa


Förresten läste jag precis att det finns ett studentgym gå mitt universitet som jag börjar på i höst, så vitt jag förstår, är alldeles gratis!! Grymt glad nu :D



LCHF

Vill bara skryta lite om hur duktig jag varit so far. Efter jag skrev mitt inlägg igår har jag hållt mig till GI/LCHF-kost.

Frukost: Äter ingen frukost. Dricker bara vatten. Är så trött på morgonen.
Fika: Yougurt med krossat linfrö, 1 fincrisp med chevré och kalkon, en skiva kalkon med philadelphia ost, kaffe med mjölk
Lunch: 1 fläskkotlett med svampsås, sallad på körsbärs tomater, gurka, mozzarella och avokado.
Mellanmål: Turkisk yougurt med lite funlight
Middag: Blomkålsmos och fläskfilé gryta.

Mitt enda snedsteg var finncrispen. Men det var inte så farligt tycker jag, tänkte inte efter helt enkelt..  Nu gäller det bara att fortsätta såhär!

Måste föresten påpeka att min middag var SÅÅÅÅ god!! Fatta att man kan äta så gott utan att behöva ha dåligt samvete :) LCHF har så många fördelar, även fast det är svårt att hålla sig borta från bröd och pasta...

Träna, träna, träna!

Jaha så var det dags för löppass 4 idag. Upp på bandet vid lunchdags så bar det av! efter 10 minuter höll jag helt ärligt på att DÖ, höll lite högre tempo än i måndags och det kändes kan jag säga. Höll dock ut de 15 minuterna som jag skulle, gick i två minuter (vila) och sen var det dags att springa sista 10 minutrarna. Segt var det vill jag lova. Jag pressade verkligen mig själv till max. Är stolt över mig själv för att jag för en gångs skull fullföljde mina mål istället för att bara ge upp.

Sammanfattning:

Tid: 29 minuter

Tid sprungen: 25 min

Tid gått: 4 min

Sträcka: 3,25 km

Ska försöka äta lite mer vid fikat nästa gång, blev hungrig medan jag sprang!

Jag är en tjockis

Jaha. Ställde mig på vågen på jobbet. (Har ju ingen hemma)... 78 kg visade den. Ja ni läste rätt. Nej det är inget typo. 78 KG!!!! Det, mina vänner, är 2 kg från 80 kg. Herregud. Hur långt har jag egentligen låtit det här gå?

Jag har ignorerat mina dubbelhakor och hängmagen alldeles för länge nu.

Förra sommaren gjorde jag ett försök och körde GI ganska hårt i ca en månad och gick ner 6-7 kg. Ganska bra om ni frågar mig. Jag har försökt kanske 8 gånger efter det, men det har inte gått något bra. Jag har fuskat och sen bara gett upp.

Så himla dumt.

Bättre att göra och göra fel ibland än att inte göra alls.

Det här SKA gå. Ska försöka slänga in mer fett och mer mellanmål för att inte bli hungrig så ska det här nog gå vägen... Jag kan ju förihelvete inte ha ett BMI fettma!!!

Såg en bild på mig från sommaren 2008. Grät nästan. Jag var smal. Ganska plattbröstad visserligen, men jag offrar gladeligen mina nya tuttar mot att passa in i mina gamla fina kjolar och klänningar.

Jag vill inte vara sån här, men det finns ingen annan än jag som kan ändra på det. Nu ska jag göra det. När jag blir sugen på chips och läsk ska jag läsa det här inlägget igen. Komma ihåg hur jävla dåligt jag mår. Både psykiskt och fysiskt.

Nu slutar det gamla och det nya börjar.

Följ mig och peppa mig!

Nu kör jag!

Lunchträning

Sjukt stolt över mig själv idag! Sprang på lunchen och avklarade mitt 3e löppass. 20 min löpning utan att stanna. Gick sjukt långsamt, men det gick! Sen gick jag i 5 minuter som man skulle. Hann bara 2,8 km, men iallfall. Stolt över att jag inte stannade. Jag är riktigt jävla pepp över det här! Tjurruset here I come ;)

Följ mig på bloglovin!

Följ min blogg med bloglovin

Planering!

Såhär kommer nästa veckas träning se ut:

Måndag: Löppass 3

20 min löpning lungt tempo

5 min rask promenad

Totalt: 25 min

Tisdag:


VILA

Onsdag:
Löppass 4


15 min lung löpning

2 min rask promenad

10 min lugn löpning

2 min rask promenad

Totalt: 29 min

Torsdag:


VILA

Fredag:
Löppass 5

15 min lung löpning

2 min rask promenad

10 min lugn löpning

2 min rask promenad

Totalt: 29 min

Lördag :

VILA

Söndag: Löppass 6

25 min lugn löpning

2 min rask gång

Totalt: 27 min


4 pass på en vecka är ganska mycket, men vi får se hur det går helt enkelt!

Löptur avklarad!

Sådär, då har jag avklarat löppass nummer två enligt iforms programm. Jävligt skönt kändes det. Riktigt tungt i vissa backar, men jag tycker ändå jag klarade mig hyfsat. Pressadee mig rejält på slutet! :)

Nu är jag sugen på nästa pass och se hur det går att springa 20 minuter i sträck.




2:a löpturen!

Äntligen lite svalare väder!
Det duggar lite utanför, men lite regn har väl ingen dött av... hellre regn än stekande sol haha. Iallafall när man vill träna ;)

Dags att ta mig ut på min 2:a löptur. Har visserligen gått lite väl länge sen den första men ibland blir det så... Ska skärpa mig nästa vecka och ta med löpgrejer till jobbet så jag kan träna under lunchen :)

Har tänkt att lägga om min kost lite inför nästa vecka också. Dra ner på snabba kolhydrater och in med med grönsaker och massa, massa vatten!


Värmen dödar mig...

Men alltså... hur sjutton ska man kunna träna när det är som en jäkla bastu ute hela tiden?! inte ens på mornar/kvällar är det speciellt svalt.

Vill egentligen inte klaga på värmen när man längtat så efter den, men det börjar bli olidligt... träna är omöjligt och jobba är helt vedervärdigt.






1a löpturen

Hemma från löprundan nu.

Jag sprang alltså 2*10 min + lite gång.

Gick väl helt okej. Orkade hela vägen, trotts väldigt många och långa uppförsbackar. Hettan gjorde dock hela löpturen helt olidlig. Går inte att springa i den här värmen.


Designfix

Har suttit och knåpat med designen lite nu. Blev nöjd med headern, men den behövs fortfarande justeras lite... sen behövs bakgrunden ändras samt lite andra småjusteringar.. men orkar inte riktigt just nu. är alldeles för varmt för sånt här småpill. Tänker iallafall trotsa värmen nu och ge mig ut på den första rundan.


14 veckor kvar...

Det är 14 veckor kvar till Tjurruset och det är dags att sätta igång med träningen.

Jag tänker följa iForms träningsprogramm till att springa 10 km på 12 veckor.

Planeringen inför första veckan ser ut såhär:

Dag 1:

10 min löpning i lugn takt
2 min rask gång
10 min löpning i lugn takt
2 min rask gång

Tid: 24 min


Dag 2:


10 min löpning i lugn takt
2 min rask gång
10 min löpning i lugn takt
2 min rask gång

Tid: 24 min


Dag 3:


20 min löpning i lugnt tempo
5 min rask gång

Tid: 25 min

This is me

Jag började spela rugby när jag var 16 år. Då började mitt liv med träning på allvar. Jag har aldrig varit jättevältränad, men de senaste 2-3 åren har jag varit speciellt värdelös. Att flytta ihop med min Sambo för ca 2 år sen innebar en viktuppgång på 15 kg och efter det har jag aldrig hittat tillbaka till min tidigare form.

Den 10:e juni bestämde jag mig för att springa tjurruset. Jag har svår panik inför detta. Tjurruset är 1 mils löpning i svår terräng.

Jag har ALDRIG, i hela mitt liv sprungit 10 km, än mindre i svår terräng. Jag har INGEN aning om hur jag ska klara det, men på något sätt ska det gå!

Vilket är precis vad den här bloggen ska handla om, hur jag förbereder mig inför att springa Tjurruset 2010.



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0